Сезонът в НБА пред отлагане

200 000 000 долара загуби в НБА заради локаута.

05.10.2011 | 11:49 Редактор: Ваня Симонска
Сезонът в НБА пред отлагане

Все по-голяма става възможността първите две седмици в шампионата на Националната баскетболна асоциация да бъдат отменени. Това ще се случи, ако не се намери решение относно новия колективен трудов договор на играчите до 10 октомври.
Веднага след поредната неуспешна среща от поредицата преговори от баскетболната асоциация обявиха, че тренировъчните лагери на всички отбори са отменени. Същото грози и стартът на първенството.
Изправени сме пред това да загубим мачовете от редовния сезон – отбеляза  Дейвид Стърн, комисар на НБА. - Това ще бъде голям удар за собствениците и играчите. В понеделник няма да имаме друг избор, освен да отменим първите две седмици от сезона."
Разочарованието си след преговорите в хотел Манхатън в Ню Йорк изрази и президентът на асоциацията на играчите Дерек Фишър.
 „Отново не успяхме да доближим позициите си и да преминем огромната пропаст, която е между нас относно новия колективен трудов договор – отбеляза Фишър. - Ние искаме да се върнем в залите и отново да играем баскетбол“
Локаутът, който започна през месец юли, вече е струвал на Националната баскетболна асоциация 200 милиона долара. Ако бъде отложен и сезонът, тази сума ще нарасне значително, което със сигурност би се отразило на собствениците на отбори.
По програма редовният сезон в най-атрактивното баскетболно първенство в света трябва да започне на първи ноември.