Сълзи и аплодисменти за Георги Младенов

С изключително емоционална церемония баскетболната легенда на България Георги Младенов сложи край на състезателната си кариера.

29.09.2011 | 15:17
Сълзи и аплодисменти за Георги Младенов

С малко тъга и сълзи, но с много приятели, подаръци, аплодисменти и уважение бе изпратен Георги Младенов в последния си мач като състезател. Легендата на българския баскетбол и на Левски символично  сложи край на кариерата си с приятелския двубой между Левски и Панатинайкос.  Двубоят завърши с победа за шесткратния европейски шампион Панатинайкос  с 97:78, но не това ще се помни от срещата в зала „Арена Армеец“ София.
Най-емоционалната част от вечерта се случи именно с края на мача. 12 секунди преди последната сирена,  Жоро Младенов напусна терена. Времето, на което бе спрян часовникът не е случайно. Той носи именно екип с номер 12, който в този момент съблече и окачи на закачалката, за да се издигне високо, високо в залата - така, както се извисяваше на терена като състезател. Със същия номер влезе на терена неговият 11-годишен син – Борислав, който е един от талантите на баскетболната школа Буба и доигра мача. Боби Младенов успя да изнесе топката и вдигнат на ръце от гръцки баскетболист и Васил Евтимов заби за крайния резултат.
Вечерта бе изключително емоционална и за старши треньора на Левски Константин Папазов, който лично се бе наел с организацията на бенефиса на своя кум. В присъствието на един от най-добрите му приятели наставника на Панатинайкос - Желко Обрадович, и на връх рождения ден на осиновения му син Димитър-Желко. Папазов не сдържа сълзите си.
Дълго време след мача Младенов не успяха да напусне зала „Арена Армеец“ София. Десетки фенове и приятели го поздравяваха, взимаха си автографи и снимки за спомен с него. Двубоят между Левски и Панатинайкос е още една от ярките следи, които Георги Младенов остави в българския баскетбол и спорт.