Русия на полуфинал в Евробаскет 2011

Руският национален отбор продължава напред в турнира без загуба.

16.09.2011 | 12:41 Редактор: Ваня Симонска
Русия на полуфинал в Евробаскет 2011

Русия се класира за полуфиналите на Евробаскет 2011. „Сборная“ се наложи над Сърбия със 77:67. В следващата фаза Андрей Кириленко и съотборниците му ще се изправят срещу Франция.
Русия е последният полуфиналист на Европейското първенство по баскетбол при мъжете. В четвъртфинален двубой тимът надигра Сърбия с десет точки разлика и по този начин остана единствен без загуба в шампионата.
„Сборная“ не изпусна нито за миг водачеството в мача. На няколко пъти руснаците повеждаха в резултата, след което сърбите понижаваха разликата. Към края на двубоя серия от 6-0 даде аванс от 10 точки за Русия, който те запазиха и в последните минути. Руснаците взеха 9 борби повече в нападение от съперника си и направиха 6 грешки по-малко, което им донесе допълнително предимство в мача.
Андрей Кириленко бе истинският лидер за победителите и завърши с 14 точки, 11 борби, 6 асистенции и 4 откраднати топки. Милош Теодосич бе най-резултатен в двубоя с 20 точки, но пък и направи цели 9 грешки. В полуфинала Русия играе с Франция.