„Ролан Гарос“ следващата голяма цел пред Джокович

Джокович записа 64 победи и само 2 загуби от началото на годината.

14.09.2011 | 11:03 Редактор: Ваня Симонска
„Ролан Гарос“ следващата голяма цел пред Джокович

Новак Джокович пише съвременната история в тениса. Сърбинът се представя повече от феноменално през сезона, след като само преди ден спечели трети турнир от Големия шлем в рамките на календарната година. Трофеят му от US Open се нареди до другите два от Australia Open и Wimbledon. Ноле не успя да вдигне единствено титлата от „Ролан Гарос“ – това обаче е следващата главна цел пред тенисиста. 
 „Това е една блестяща за мен година – заяви Джокович.-  Играх фантастично в последните мачове от турнира, и на полуфинала срещу Роджър Федерер, и на финала срещу Надал. В моментите, в които трябваше да дам най-доброто от себе си – аз го правех. Сега искам да се насладя на успеха, който постигнах.“
Джокович записа 64 победи и само 2 загуби от началото на годината. Сърбинът спечели общо 10 титли през сезона, а към момента и никой не знае как да победи Ноле.
„Последните години бяха един процес на усъвършенстване за мен – заяви  Джокович. - Състезанията на високо ниво в мъжкия тенис и мачовете срещу Рафа и Роджър, както и загубите, ми помогнаха да подобрявам играта си с всеки изминал двубой. Сега положеният труд и натрупан опит ми се облагородяват.“
Новак Джокович влиза в историята и като 16-ият тенисист, който ще завърши годината начело на Световната ранглиста, и първият след 2003 г. насам.