Димо Тонев е новият треньор на женския отбор по волейбол

Повод за смяната на ръководния пост станаха скандални предложения със сексуален подтекст на досегашния наставник на женския национален отбор Драгутин Балтич към състезателки от тим.

07.09.2011 | 15:54
Димо Тонев е новият треньор на женския отбор по волейбол

Ръководството на Федерацията по волейбол в лицето на Изпълнителната комисия отстрани досегашния наставник на женския национален отбор Драгутин Балтич. Решението за рокадата дойде само няколко часа след сексскандала, който взриви тима.
Словенецът изпратил SMS-и на Христина Русева и Цветелина Заркова, с които ги кани в стаята си. Русева се е оплакала на ръководството от поведението на Балтич, като е съобщила за скандалните му предложения и на своя приятел – баскетболния ни национал Александър Янев. В момента волейболистките ни са във Варна на подготвителен лагер за Европейското първенство в Сърбия и Италия.
Ръководството на волейболната федерация обаче обяви друга причина за треньорската смяна. Според вицепрезидента Ивайло Константинов работата на словенеца била неефективна. По неговите думи „SMS- скандала“ е въпрос, чието изясняване изисква сериозно време и усилия. Какъвто и да е резултатът обаче, той не може да доведе до друга санкция за треньора, освен неговото отстраняване.
Постът старши треньор ще заеме досегашният помощник на Балтич - Димо Тонев. Ръководството на Федерацията изразява надежда, че въпреки тези рокади отборът ще успее да реализира потенциала си на предстоящото Европейското първенство в Италия и Сърбия, което ще се състои от 23 септември до 2 октомври.
Ръководството на федерация по волейбол ще опита за оправи проблемите, които останаха след бившия селекционер на женския тим Драгутин Балтич.

Новият треньор Димо Тонев и останалите ръководни кадри ще се опитат да върнат в състава освободените от Балтич опитни състезателки Диана Ненова и Мария Филипова, както и капитанката Ева Янева. Президентът на федерацията инж. Данчо Лазаров ще опита да оправи отношенията между Тонев и Янева.
Треньорът нарече състезателката симулантка, след странното й освобождаване от тима. Самата тя тогава заяви, че е готова винаги да сложи националната фланелка, но не и докато Балтич е треньор.
В последните контроли ясно се видя, че в момента отборът ни не е на ниво и се нуждае от трите момичета. Изявите ни срещу Украйна и Турция дават повод за притеснение преди шампионата на стария континент.