Германия на крачка от Евро 2012

До момента немците записаха 7 победи в 7 мача, но все още не са сигурен участник в първенството на Стария континент.

02.09.2011 | 13:26
Германия на крачка от Евро 2012

Победа над Австрия със сигурност ще класира Германия за Европейското първенство догодина в Полша и Украйна. Немците са еднолични лидери в група „А“ с 21 точки. На второ място е Белгия с 11, а трети е Турция с 10 точки, но и с мач по-малко. Съперникът на Германия в евроквалификацията в петък – Австрия заема четвърто място със 7 точки от 6 мача.
Нашата работа определено е да се класираме – заяви пред медиите треньорът на Германия Йоаким Льов. - Има няколко неща, които футболистите трябва да знаят преди мача. Най-важното е да пресираме Австрия, да играем по същия начин, както и срещу Бразилия. Аз съм оптимист, че ще се класираме за европейското.
Двубоят е ключов и за австрийския отбор, тъй като при успех ще запазят шансовете си да играят на европейското. Треньорът Дитмар Константини призна, че тимът му не се смята за обречен срещу Германия.
 „Гледахме мача им срещу Бразилия, където бразилците ги чакаха да сгрешат -  коментира на свой ред австрийският треньор Дитмар Константини. -  Но, ако ги оставим да се разиграят те няма да сбъркат. Мисля, че трябва да играем напред  и съм сигурен, че ще направим нещо“.
Двубоят между Германия и Австрия е в петък от 21.45 часа.