Надал с трудна победа на старта на US Open

Джокович и Цонга също продължават напред.

31.08.2011 | 12:06
Надал с трудна победа на старта на US Open

Рафаел Надал започна с трудна победа защитата на своя трофей на тенис-турнира US Open. Испанецът се наложи с 6:3, 7:6, 7:5 над Андрей Голубьов след 2.49 часа игра.
Двубоят между Надал и Голубьов бе изцяло доминиран от мощния руснак, играещ за Казахстан. Той водеше с пробив във всеки един от трите сета, но липсата на постоянство в играта му, дадоха възможност на Надал да измъкне победата в отделните части. Следващият съперник на Надал в Ню Йорк ще бъде Никола Маю от Франция, а двубоят ще бъде в петък.
Имах късмет, че спечелих в три сета – заяви Надал след мача. - Той водеше във всеки един от тях и игра много добре. Трябва да подобря много неща, за да спечеля титлата. Трябва да играя по-агресивно и с повече увереност. Имам два дена, в които ще продължа да тренирам и ще видим какво ще стане“.
Световният номер 1 Новак Джокович започна с повече от лесен първи мач. Сърбинът победи с Конър Нилънд с 6:0, 5:1 и отказване на ирландеца, който е извън първите 100 в ранглистата. Нилънд, който участва в едва втория си турнир от Големия шлем, се оплака от проблем със стомашен вирус и така и не успя да се противопостави на Ноле. В следващата фаза Джокович ще играе с победителя от срещата между Карлос Берлок и Пере Риба.
Джо-Вилфрид Цонга също не загуби сет на старта на US Open и си осигури място в следващата фаза на турнира след 6:4, 6:4, 6:4 над представителя на Тайван Йен Хсун Лу. Следващият съперник на поставеният под номер 11 в схемата французин е синът на легендата в овчарския скок Сергей Бубка, носещ същото име като баща си.