Френският национал Рибери забрави скандалите от ЮАР

Треньорът на петлите Лоран Блан очаква трудни мачове с Албания и Румъния.

30.08.2011 | 15:41
Френският национал Рибери забрави скандалите от ЮАР

Франк Рибери попадна в списъка от 24 футболисти на Франция, на който Лоран Блан ще разчита за европейските квалификации с Албания и Румъния. Той пропусна контролата с Чили  на 11 август заради травма в глезена, но се завръща за мачовете на 2 и 6 септември. Франция е лидер в група "D" с 13 точки. През пролетта Рибери игра за първи път за Франция след скандалите на Световното първенство в ЮАР миналото лято. След Мондиала той и Патрис Евра бяха наказани, а Никола Анелка беше изгонен.
 „Първото нещо, което искам да направя е да си върна формата, която демонстрирам в Байерн Мюнхен - коментира  Франк Рибери. - Това означава да намеря удоволствие в играта, да играя свободно, нещо, което не правех в последните 2 години. Важно е да забравим всичко, което се случи във френския отбор по това време“. 
Треньорът Лоран Блан също е убеден, че скандалите във френския националния отбор вече са минало.
 „Знам, че има хора, които  не са забравили всичко. Мога да ги разбера – заяви треньорът на френския отбор
Треньорът на петлите Лоран Блан очаква трудни мачове с Албания и Румъния.. - Съгласен съм с тях.  Но съм сигурен, че ако утре Рибери отново започне да бележи попадения, всичко ще бъде забравено. Мисля, че той е способен на това,“ обобщи Блан. Той призна, че очаква труден мач срещу Албания в петък, но на тимът му няма да му е лесно и в гостуването на Румъния на 6 септември.