8 медала за българските грации на Световната купа

2 златни, 5 сребърни и 1 бронзов медала за България е равносметката от Световната купа за гимнастичките ни.

22.08.2011 | 14:37
8 медала за българските грации на Световната купа

Изключителен успех постигнаха българските състезателки по художествена гимнастика. За два дни те спечелиха 8 медала от Световната купа.
2 златни, 5 сребърни и 1 бронзов медала за България е равносметката от Световната купа за гимнастичките ни.  Състезанието се състоя в новата зала "Арена Армеец".

Двата златни медала за България бяха завоювани от ансамбъла. Момичетата на Илиана Раева в състав: Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова, Христина Тодорова и Катрин Велкова. В първия ден от надпреварата българките триумфираха в многобоя. С отличното си представяне ансамбълът ни остави зад себе си традиционната сила в този спорт – Русия. На 5 топки възпитаничките на Илиана Раева получиха трета оценка.

Във втория ден на Световната купа ансамбълът ни се изкачи на върха и със съчетанието си на 3 ленти и 2 обръча. Най-добрата ни гимнастичка – Силвия Митева, пък спечели 5 сребърни отличия. Грацията ни взе  четири сребърни отличия на отделните уреди от състезанието, както и едно в многобоя.

Успешното представяне на българските гимнастички дава големи надежди за медали и на Световното първенство във Франция след месец. На него ще се раздават и квотите за Олимпиадата в Лондон догодина.