Литекс отстъпи с 1:2 на Динамо (Киев)

Това бе трета поредна загуба за шампиона на България в евротурнирите.

19.08.2011 | 14:42
Литекс отстъпи с 1:2 на Динамо (Киев)

Литекс отстъпи с 1:2 на Динамо (Киев) в първия мач между двата тима от плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Реваншът е на 25  август в Украйна.

Зрителите станаха свидетели на два ранни гола на Градския стадион в Ловеч. Вратарят на Литекс - Винисиус Баривиера, фаулира Милевски и гръцкият рефер Кукулакис посочи бялата точка. В седмата минута, при изпълнението на дузпата, Нинкович не остави шанс на стража, който получи и жълт картон за извършеното нарушение. В тринадесетата минута Христо Янев възстанови равенството. Опитният халф се разписа от воле от границата на наказателното поле. Последваха опасни положения и за двата отбора, но до гол не се стигна и полувремето завърши 1:1. В 55-ата  минута малко не достигна на Янев отново да прати топката в противниковата врата.

В 77-ата минута гостите от Киев успяха да стигнат до второ попадение. Браун бе точен с глава след пас на Еременко. В последните минути Харуна можеше да вкара трети гол, но ударът му по диагонал мина в страни от вратата. Това бе трета поредна загуба за шампиона на България в евротурнирите. В третия предварителен кръг на Шампионската лига полският Висла записа два поредни успеха срещу оранжевите.