Барселона спечели Суперкупата на Испания

В мач реванш с вечния съперник Реал (Мадрид) каталунците се наложиха с 3:2.

18.08.2011 | 14:27
Барселона спечели Суперкупата на Испания

Барселона спечели Суперкупата на Испания като победи Реал (Мадрид) с 3:2 и общ резултат 5:4. Двубоят се игра на стадион Камп Ноу пред 93 хиляди зрители.
Лионел Меси отново бе герой за каталунците с два гола и асистенция. Резултатът бе открит в 15-ата минута от Иниеста след пас на Меси. Само 5 минути по-късно равенството бе възстановено от Кристиано Роналдо. Секунди преди края на първото полувреме Барса отново поведе след попадение на Лионел Меси.
През втората част гостите вдигнаха оборотите и изравнителния гол падна в 82-ата минута, дело на Бензема.  Радостта на Реал бе кратка, след като 6 минути по-късно Меси бе точен за крайното 3:2. В даденото от съдията продължение напрежението ескалира и в 94-ата минута  бе изгонен Марсело от Реал заради грубо влизане в краката на Фабрегас. Стигна се до сблъсъци  между играчите на двата отбора, довели до още два червени картона – на Вия от домакините и Йозил от гостите.
Разправии имаше и извън терена, като участие в тях взеха треньорските щабове. Жозе Мауриньо посегна на един от помощник треньорите на Барселона, а съдията едвам успокои страстите, за да даде край на мача. Резултатът остана непроменен  и така каталунците спечелиха приза за десети път в своята история.
 „Всички видяхте какво се случи, този инцидент трябва да бъде разследван – заяви старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола. - Има граници, които не трябва да се преминават. Ще говоря с моите играчи за тяхното поведение на терена, но не мога да уча и другите отбори какво да правят. Искам да поздравя футболистите си за показания характер.“
Наставникът на Реал (Мадрид) се оправда за постъпката си с това, че не е познал помощник треньора на каталунците  - Тито Виланова.
 „Не мога да кажа, че съм щастлив, след като не спечелихме трофея, но пък съм доволен от развитието, което отборът показа – отбеляза треньор на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо. - Пък и тази купа не е особено значима. Играчите бяха фантастични и в двата мача. Вижда се, че колкото повече работим, толкова по-добре изглежда отбора.“
Моуриньо се закани, че отборът му ще се представя все по добре срещу Барселона.