Ники Михайлов – герой за Твенте срещу Бенфика

В друг мач от на Шампионската лига Арсенал победи с минималното 1:0 италианския Удинезе.

17.08.2011 | 16:07 Редактор: Ваня Симонска
Ники Михайлов – герой за Твенте срещу Бенфика

Националът Николай Михайлов се превърна в герой за клубния си отбор Твенте срещу Бенфика в първия мач от плейофите за влизане в групите на Шампионска лига. Въпреки допуснатите два гола при равенството от 2:2, Михайлов се отличи с няколко добри изяви, а в даденото от съдията продължение спаси удар на Нолито, който остана очи в очи с българския страж.  Точни за Твенте бяха Де Йонг и Руис, а за Бенфика -Оскар Кардосо и Нолито.
В друг мач от шампионата Арсенал победи с минималното 1:0 италианския Удинезе. Единственото попадение в мач падна още в 4-ата минута и бе дело Тио Уолкът, който засече пас Аарън Рамзи и вкара за 1:0.
Френският Олимпик (Лион) постигна успех с 3:1 като домакин над Рубин Казан. Още в третата минута гостите откриха чрез Дядун. Футболистът засече топката след центриране и отбеляза за 0:1. Изравнителният гол дойде само след 7 минути, когато Гомис се разписа за 1:1. В 40-ата минута домакините вече водеха в резултата, след като грузинецът Квирквелия си отбеляза автогол. Крайното 3:1 оформи Бриан в 71-ата минута.
В останалите два мача от плейофите на Шампионска лига, Бате Борисов и Щурм Грац завършиха при равенство 1:1, а Виктория Пилзен загуби от Копенхаген с 1:3.
Реваншите от плейофната фаза на турнира са след седмица.