Тайбе Юсеин получи титлата спортист на месец юли

Амбициите на младата ни надежда в борбата са за квота за Олимпийските игри в Лондон догодина.

08.08.2011 | 16:18
Тайбе Юсеин получи титлата спортист на месец юли

Ръководството на Българската федерация по борба все още не е гласувало каква премия ще получи Тайбе Юсеин за световната си титла при девойките в категория до 63 килограма на първенството в румънската столица Букурещ в края на юли. Възпитаничката на русенския клуб Локомотив-Юнак стана първата българка, печелила златен медал от първенство на планетата за девойки. Амбициите на младата ни надежда са  да извоюва квота за Олимпийските игри в Лондон догодина. За целта обаче тя трябва да се класира между първите 5 на Световното първенство в Истанбул през септември.
Пред Bulgaria on air Тайбе Юсеин заяви, че отива с големи надежди на световния шампионат, тъй като досега не е успявала да спечели и една среща. Тя коментира, че познава добре състезателките, които ще вземат участие в първенството.
Тайбе Юсеин получи наградата за най-добър млад спортист на юли. За статуетката тя пребори лекоатлета Георги Цонов и състезателя по тенис на корт Димитър Кузманов.
От днес Юсеин започва лагер в град Банско, който ще продължи до началото на световното първенство. Там ще се готви целият национален тим на жените, както и състезателите по свободна борба.