Волейболистите тръгнаха с победа в „Арена Армеец“

Новата гордост на България „Арена Армеец“ отвори врати с победа. При откриването на залата, волейболистите на България зарадваха публиката с успех над Сърбия с 3:1 в контрола.

01.08.2011 | 15:50
Волейболистите тръгнаха с победа в „Арена Армеец“

Мъжкият национален отбор по волейбол на България тръгна с победа в новата зала „Арена Армеец“, която догодина ще приеме финалите в Световната лига, както и европейската олимпийска квалификация за Игрите в Лондон.
Пред близо дванадесет хиляди зрители и президента на Европейската волейболна федерация – Андре Майер, играчите на Радостин Стойчев спечелиха контролата срещу Сърбия с 3:1 гейма.
Дебют за трикольорите направи играещият във Франция Тодор Скримов, както и младият разпределител Георги Манчев. Волейболистите ни взеха първия гейм с 25:20, но изиграха трагична втора част, загубена на 13 точки. Следващите два гейма бяха спечелени от националите ни с 25:23 и 25:21. Звездата на тима Матей Казийски се появи в игра само заради публиката едва в четвъртата част. Преди старта на европейското първенство в Чехия и Австрия през септември, волейболистите ни ще изиграят и един минитурнир в “Арена Армеец”. Съперници на нашите от 12 до 15 август ще бъдат Чехия и Франция.