Тежък жребий за българите за Мондиал 2014

Българският национален отбор попадна в една от най-тежките групи за Световното първенство в Бразилия.

01.08.2011 | 15:41
Тежък жребий за българите за Мондиал 2014

Тежък жребий изтегли България за квалификациите на Световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 година. Трикольорите, които бяха в четвърта урна, попаднаха в Трета група с отборите на Италия, Дания, Чехия, Армения и Малта.
Труден жребий“, бе коментарът на селекционера на България Лотар Матеус. Неговият колега начело на Италия – Чезаре Прандели, заяви, че отборът му няма друга цел, освен да спечели групата.
Италианската преса си отдъхва и в коментарите си посочва, че съперниците са беззъби, добри риби и всички са единодушни, че им е провървяло при тегленето на съперниците в Рио де Жанейро.
Дания също претендира за първото място, като от местната футболна федерация назоваха жребия като „мечтан“.
В Чехия смятат, че потока е балансиран, като според капитанът на тима Томаш Росицки – шансове за класиране на финалите имат четири отбора.
Mачовете за класиране на Световното ще се играят от 7 септември 2012 година, след приключването на Европейското първенство в Полша и Украйна и ще продължат до 15 октомври 2013 г. Директно на финалите в Бразилия се класират деветте първи отбори в групите. Осемте най-добри втори в деветте групи ще играят плейофи, които ще пратят още четири отбора на Мондиала.