Изплатиха заплатите на националните боксьори

Новият председател на Българската федерация по бокс Красимир Инински е отпуснал пари и за спаринг партньор на Тервел Пулев.

29.07.2011 | 16:05
Изплатиха заплатите на националните боксьори

Националният отбор по бокс получи забавените си заплати. Новият председател на Българската федерация по бокс Красимир Инински е отпуснал пари и за спаринг партньор на вицеевропейския ни шампион за 2010 и 2011 г. Тервел Пулев. На 1 август той заминава на подготвителен лагер в морския курорт Созопол, заедно с личния си треньор Борислав Бояджиев. Негов партньор там ще бъде сребърният медалист от държавното първенство в тежка категория Жеко Жеков.  Останалите боксьори от националния отбор ще проведат лагер на Белмекен от 8 до 28 август.
 „Целта ни е Тервел да стане световен шампион – сподели личният треньор на Пулев - Борислав Бояджиев. - Няма никаква гаранция, че това ще стане, но е време той да излезе от подножието към върха и да вземе квота за Олимпийските игри в Лондон със световна титла. Тренираме усилено и ще направим всичко възможно това да се случи“.
По време на подготовката Пулев ще проведе и медикаментозно лечение, заради получена диагноза хипертрофия на лигавицата и крива носна преграда.
„В момента се лекувам и се надявам до Световното първенство да съм по-добре,“ каза пред журналисти Пулев. Той допълни, че не планира да се оперира, тъй като няма гаранция, че ще се възстанови напълно.
Носителят на Купа Странджа за 2011 г. все още не мисли за професионалния ринг, въпреки че тренира с фланелка на Зауерленд – боксовият клуб за който се състезава брат му Кубрат Пулев.