„Арена Армеец София“ събира най-добрите тенисистки

В новата зала на София бенефис ще направи и български баскетболист, който ще се събере звездите в балканския баскетбол.

28.07.2011 | 18:46
„Арена Армеец  София“ събира най-добрите тенисистки

Три поредни години „Арена Армеец  София“ ще бъде домакин на Турнира на шампионките по тенис. Още следващата година София ще приеме най-добрите състезателки в този спорт.  Договора за домакинство подписаха главният изпълнителен директор на женската тенис асоциация Стейси Аластър и президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.
Стейси Аластър сподели, че е много развълнува да бъде в България и „в нов клас спортна зала“.
 „Радвам се, че донесохме на България проява от световен мащаб – турнира на шампионките. Много е трудно да влезеш в календара на женската тенис асоциация,“ допълни още  Аластър.
На церемонията по подписването на договора присъстваха още премиерът Бойко Борисов, министърът на финансите Симеон Дянков, министърът на спорта Свилен Нейков и най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова. Премиерът  лично разведе из новата залата Стейси Аластър, която според списание Forbes, е една от най-влиятелните жени в спорта. 
В „Арена Армеец  София“ бенефис ще направи и български баскетболист, който ще се събере звездите в балканския баскетбол. Новината съобщи премиерът Борисов, но не пожела да разкрие името на състезателя, като очакванията са това да бъде Георги Младенов.