Четирима българи на Световното първенство по бадминтон

Българската федерация по бадминтон ще се стреми да финансира участието в минимум 10 международни турнири на двама или трима състезатели при мъжете до май догодина.

28.07.2011 | 18:00
Четирима българи на Световното първенство по бадминтон

Четирима българи ще вземат участие на Световното първенство по бадминтон от 8 до 14 август в Лондон. Първенството е и олимпийски тест турнир в реновираната зала Уембли, където догодина ще се проведат състезанията по бадминтон на олимпийските игри.
Петя Неделчева и Линда Зачири ще играят на сингъл жени, а Стилиян Макарски и Диана Димова на смесени двойки на Световното първенство по бадминтон.
 „За мен е 100 % сигурно, че Петя Неделчева ще участва на Олимпийските игри в Лондон - заяви старши треньор на Националния отбор по бадминтон. - Втората ни ракета Линда Зачири има големи амбиции, но за да се сдобие с квота - тя и Петя, трябва да са до 16 място в световната ранглиста. Ако Неделчева е 12, а Зачири 17-а участие на Олимпиадата ще вземе само първата ни ракета“.
Българската федерация по бадминтон ще се стреми да финансира участието в минимум 10 международни турнири на двама или трима състезатели при мъжете до май догодина. Най-предно класиралия се в Световната ранглиста ще има шанс да участва на игрите в Лондон.