Билетите за Летните олимпийски игри вече са продадени

Бюджетът за построяването и ремонт на стадионите в Лондон възлиза на над 9 млрд. британски паунда.

25.07.2011 | 15:21 Редактор: Ваня Симонска
Билетите за Летните олимпийски игри вече са продадени

Остава една година до началото на летните олимпийски игри в Лондон. Организаторите са готови на 90 % с подготовката на спортния форум. Всички спортни съоръжения ще бъдат изрядни в срок. Бюджетът за построяването и ремонт на стадионите възлиза на над 9 млрд. британски паунда.
В сряда на лондонския площад Трафалгар скуеър ще се състои церемония по отбелязването на година до началото на Олимпиадата. За официалната част президентът на Международния олимпийски комитет Жак Рох е поканил световния атлетически елит.
„Година преди Олимпиадата в главата ми винаги изниква едно изказване на президента на Олимпийския комитет Жак Рох: Ако използвате дори само 10 % от възможностите на този град, то ще сътворите необикновени Олимпийски игри,“  заяви  председателят на британския Олимпийски комитет лорд Себастиан Коу.
Билетите за Летните олимпийски игри през 2012 г. вече са продадени.
Олимпийският стадион в Лондон ще заема централно място по време на форума. Спортното съоръжение се на Маршгейт Лейн в Стратфорд и е с капацитет от 80,000 места. След Олимпиадата ще бъде намален на 25 000 седящи места и ще стане новият дом на Уест Хем.