Бразилия изненадващо отпадна от Копа Америка

„Селесао“ загуби от Парагвай с 0:2 след изпълнение на дузпи.

18.07.2011 | 14:57
Бразилия изненадващо отпадна от Копа Америка

Един от фаворитите за титлата на Копа Америка – Бразилия, изненадващо напусна надпреварата още на четвъртфиналите. „Селесао“ загуби от Парагвай с 0:2 след изпълнение на дузпи. Редовното време и продълженията завършиха 0:0, като бразилците  Неймар, Пато и Гансо пропуснаха отлични възможности да донесат победата на своите. В 101-ата минута, пък, Лукас Лейва от Бразилия и Антонин Алкарас от Парагвай получиха червени картони за сбиване.
При изпълнението на дузпи бразилците не успяха да вкарат нито един гол. Пропуски от бялата точка направиха Елано, Тиаго Силва, Андре Сантос и Фред. За победителите пък се разписаха Естигарибия и Ривейрос.
На полуфинала Парагвай ще се изправи срещу изненадата в тазгодишното издание на Копа Америка – Венецуела, която отстрани Чили с 2:1.
Герой за Венецуела стана бившият защитник на Вихрен (Сандански) Габриел Сичеро, който в 81-ата минута отбеляза победното попадение. Преди това Вискарондо откри резултата за Венецуела в 34-ата, а Умберто Суасо възстанови равенството в 70-ата минута. И двата отбора завършиха двубоя в намален състав, след като Гари Медел бе изгонен в 83-ата минута, а Томас Ринкон получи червен картон минута преди последния съдийски сигнал.