Liverpool и Man United постигнаха победи в презокеанските си турнета

Българският нападател в Man United Димитър Бербатов започна сред титулярите в тандем с Уейн Руни.

14.07.2011 | 15:09
Liverpool и Man United постигнаха победи в презокеанските си турнета

Димитър Бербатов и Manchester United започнаха с победа американското си турне. „Червените дяволи“ разгромиха New England Revolution с 4:1, като всичките пет гола паднаха след почивката. Българският нападател започна сред титулярите в тандем с Уейн Руни, но двамата направиха доста пропуски през първото полувреме и бяха заменени от Македа и Оуен. Над 50 хиляди фенa на стадиона в Бостън наблюдаваха първата контрола на United.
Друг английски гранд – Liverpool, също стартира с успех азиатското си турне. Мърсисайдци направиха голово шоу с китайския Гуандонг Сънрай Кейв за крайното 4:3. Дебют за Liverpool направи Чарли Адам, а головете вкараха Поулсен, Нго, Кроуди и Андрю Каръл. В близките дни се очаква да бъде финализиран трансфера на Стюърт Даунинг от Aston Villa. Следващият мач на Ливърпул е в Куала Лумпур срещу сборен тим на Малайзия, който отстъпи в друга контрола пред Арсенал.
Тимът на Арсен  Венгер се наложи с убедителното 4:0 с попадения на Рамзи, Уолкът, Карлос Вела и Росицки. Играта на Arsenal дори се понрави повече с красивите отигравания.
Бившият наставник на Inter Леонардо официално се оттегли от треньорската професия, за да стане спортен директор на Пари Сен Жермен.  41-годишният бивш бразилски национал ще изпълнява мениджърски функции, като ще има активно участие при трансферите на играчите. Леонардо се завръща във френския клуб, в който бе играч през сезона 1996- 1997 година.