Ползваме холандско ноу-хау за новия национален стадион

Министър Нейков заяви, че проектът трябва да бъде готов до края на годината.

13.07.2011 | 17:39
Ползваме холандско ноу-хау за новия национален стадион

овият национален стадион на България ще бъде построен във Враждебна или Божурище. Това обяви министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков след среща с холандски специалисти.
Намеренията на българското правителство за построяване на нов национален стадион доведоха у нас главния изпълнителен директор на единствения печеливш футболен стадион в света „Амстердам Арена“ - Хенк Маркеринк. На срещата, която се състоя в кабинета на министъра, присъстваха посланикът на Кралство Нидерландия у нас Н.Пр. Карел ван Керстен, новият съветник на Свилен Нейков - Валентин Михов, и Христо Стоичков, който се ангажира с подкрепа и съдействие. Министърът и неговите гости обсъдиха няколко варианта на проекта. Пред журналист Свилен Нейков съобщи, че за изграждането на новия стадион ще се използва холандско ноу-хау
„Това, което ни предлагат като разпределение и мениджмънт го няма в света – отбеляза министър Нейков. – В този смисъл проявяваме голям интерес. Имаме местата, но искаме да знаем след построяването на стадиона как ще функционира, какви хора ще привлече, какъв бизнес и каква инфраструктура ще има, за да може да осигури едно бъдещо развитие на района и  на столицата“.
Министър Нейков заяви, че проектът трябва да бъде готов до края на годината. Относно бъдещето на "Васил Левски", той коментира, че новият стадион ще бъде изцяло футболен, докато старият ще се използва за лекоатлетически състезания.