Футболната звезда Джибрил Сисе пристигна в Рим

Очаква се договорът на 29-годишния нападател да е за срок от четири години.

12.07.2011 | 16:53 Редактор: Ваня Симонска
Футболната звезда Джибрил Сисе пристигна в Рим

Френската футболна звезда Джибрил Сисе пристигна в Рим, за да премине в отбора на  Лацио. Очаква се договорът на 29-годишния нападател да е за срок от четири години, а годишното му възнаграждение да възлиза на 2.1 млн. евро. Бившият играч на Ливърпул е собственост на Панатинайкос, и ако подпише, гръцкият клуб ще получи по сделката 6 млн. евро.
Още интересни трансфери се очакват в посока италианското Калчо. Двама футболисти на Ливърпул са много близо до преминаване на Апенините.  Раул Мерейлеш и Алберто Акуилани водят преговори, съответно с Интер Милано и Фиорентина.
28-годишният португалски полузащитник Мерейлеш може да бъде продаден срещу 12.5 млн. евро, докато Акуилани се очаква да бъде пуснат от Ливърпул под наем. В момента английският гранд провежда лятното си турне в Китай и Малайзия.
Сензационна оферта от 35 млн. евро са подготвили от бразилския клуб Коринтианс за нападателя на Манчестър Сити Карлос Тевес. Още през юли аржентинецът намекна, че иска да напусне „гражданите“ и да се върне при своето семейство в Буенос Айрес. Тогава не се намери клуб от южноамериканската страна, който да плати такава сума.  Тевес игра в Коринтианс от 2004 до 2006 г. преди да премине в английския Уест Хям. След престоя си при „чуковете“ голмайсторът игра за двата градски съперници от Манчестър  - Юнайтед и Сити.
В момента Тевес се намира в родината си Аржентина, където участва в турнира Копа Америка, но остана резерва при победата над Коста Рика с 3:1.