УЕФА осигури 12 млн. лв. за нова спортна база край Бояна

Правителството предостави безвъзмездно терен от 61 дка земя за ползване от БФС.

29.06.2011 | 16:29 Редактор: Ваня Симонска
УЕФА осигури 12 млн. лв. за нова спортна база край Бояна

Започва изграждането на нова спортна база, на територията на резиденция Бояна. Националните отбори по футбол ще се сдобият с тренировъчна база. Правителството предостави безвъзмездно терен от 61 дка земя за ползване от БФС. Базата трябва да бъде изградена до 2 години и половина като ще разполага с административна сграда за провеждане на семинари, конференции и срещи, както и с хотелска част. Парите за този проект ще бъда осигурени от световната футболна централа УЕФА и са в размер на 12 млн. лв..
Освен представителният ни отбор по футбол, базата ще се използва и от националните състезатели на други спортове. В проекта влиза и изграждане на закрита зала.
Целта е базата да успее да се самоиздържа, като ще има възможност да бъде наемана и от други клубове и спортове, заяви пред медиите президентът на БФС Борислав Михайлов.
В близко бъдеще трябва да се направят проекти и за стадионите Септември и Раковски.
До края на тази година ще стане ясно къде ще бъде изграден новият национален стадион по футбол. Най-важно е да се намери подходящ терен, който да позволява построяването на хотелска част, голям паркинг и тренировъчна база.