Турнирът Копа Америка е под въпрос

Причина за това са инцидентите на националния стадион Монументал.

28.06.2011 | 16:22
Турнирът Копа Америка е под въпрос

Започващият в петък турнир Копа Америка е под въпрос. Причина за това са инцидентите на националния стадион Монументал по време на плейофа-реванш за оставане в аржентинския футболен елит между Ривър Плейт и Белграно. Разочарованите фенове на Ривър започнаха да буйстват още на трибуните, а след това продължиха да вилнеят из улиците на Буейнос Айрес. В резултат бяха задържани 55 души, а 89 са ранени. Местният съд затвори стадиона до второ нареждане, като властите искат капацитетът му да бъде намален с 12 хиляди места. 
По програма турнирът Копа Америка започва на 1 юли, а финалът е на 24 същия месец и още не ясно какво планират организаторите.
Страстите в Буенос Айрес не са утихнали. Все още гневни привърженици искат главата на президента на клуба Даниел Пасарела. Заплашителни надписи се появиха из улиците на града, а бившият национал и селекционер на Аржентина обяви в телевизионно интервю, че ще остава начело на отбора и обещава да възроди клуба.
В северното предградие на аржентинската столица - Белграно празнуваха успеха на местния тим. Стотици фенове посрещнаха играчите на отбора сякаш са спечелили шампионската титла.