Борислав Михайлов оглави Комисията по футзал

През месец март тази година бившият национален вратар постигна исторически успех за България, влизайки като член на Изпълнителния комитет на УЕФА.

17.06.2011 | 17:53
Борислав Михайлов оглави Комисията по футзал

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов бе назначен за председател на Комисията по футзал към Европейската футболна централа, както и като първи заместник-председател на Футболната комисия. През месец март тази година бившият национален вратар постигна исторически успех за България, влизайки като член на Изпълнителния комитет на УЕФА.
Освен Михайлов още седем българи влизат в отделните структури на централата в Нион. Тримата вицепрезиденти на българския футболен съюз също заемат места в комисиите на УЕФА - Йордан Лечков в тази за развитие и техническа подкрепа; Атанас Фурнаджиев - по маркетинг; Михаил Касабов - по програмата "Хеттрик". Изпълнителният директор Борислав Попов става член на Правната комисия, а шефът на кабинета на Михайлов - Тервел Златев, бе избран за член на Комисията по статута на играчите, трансфери, мениджъри и мач-агенти. Ивайло Ивков ще продължи работа си в Апелативната комисия, а Емил Костадинов в панела “Жира”.
В същото време Евроцентралата увеличи наградения фонд за Европейското първенство в Полша и Украйна на 196 милиона евро. Всяка държа, която се класира за финалите, ще получи по 8 милиона евро. За равенство в груповата фаза ще има бонус от 500 хиляди евро, а за победа – 1 милион. Заелите трето място в групите ще се утешат с 1 милион, четвъртфиналистите по 2, полуфиналистите по 3. На финала победителят взима освен трофея 7 милиона и половина, а загубилият 4 милиона и половина. Жребият за Евро 2012 ще сетегли на 13 октомври в Краков, Полша, а за финалите на 2 декември в Киев, Украйна.