Реал Мадрид се фокусира върху Шампионската лига

Футболните емоции и битката за финала в Шампионската лига продължават.

05.04.2011 | 16:37
Реал Мадрид се фокусира върху Шампионската лига

Футболните емоции и битката за финала в Шампионската лига продължават. Тази вечер Реал Мадрид посреща Тотнъм на „Сантяго Бернабеу” в първи четвъртфинален мач, а Интер ще се изправи срещу германския Шалке 04.
В Мадрид вниманието на „Кралския клуб” е насочено единствено към турнира, след като на практика почти загуби шансове за титлата в Испания. За първи път от седем години насам Реал премина осминафиналната фаза и ще концентрира усилията си върху спечелването на трофея. Заради контузии мачът пропускат Карим Бензема и Фернандо Гаго. Звездата на тима – Кристиано Роналдо, попадна в състава и се очаква да започне като титуляр. Португалецът не е играл от две седмици поради мускулна травма на крака. В групата за двубоя с Тотнъм са включени още Кака, Марсело и Анхел Ди Мария, които до последно бяха под въпрос поради контузии.
В лагера на Тотнъм също са устремени към успех. По пътя си към четвъртфиналите „шпорите” отстраниха италианския гранд Милан. Англичаните се представят силно като гости през този сезон в Европа, като са вкарали 11 гола в 5 срещи. Мениджърът на тима Хари Реднап няма да може да разчита в защита на Алън Хътън, който е аут до края за сезона заради контузия в коляното. Добрата новина за Тотнъм е, че Гарет Бейл е напълно възстановен от травмата, която лекуваше и е на линия за двубоя.
В другия мач тази вечер действащият носител на Купара - Интер приема Шалке 04 на своя стадион „Джузепе Меаца”. Единственият контузен в състава на Интер е аржентинският централен бранител Валтер Самуел, който ще пропусне мача. Бразилецът Лусио пък е наказан. Германците обаче ще са без нападателя си Марио Гавранович и полузащитникът Пеер Клуге, като и двамата са контузени.