Цветя за световните шампиони по лека атлетика за параолимпийци

Параатлетите се прибраха от Доха

01.11.2015 | 18:37
Цветя за световните шампиони по лека атлетика за параолимпийци

Световните шампиони по лека атлетика за параолимпийци се върнаха от Доха, Катар в София и бяха посрещнати с цветя от името на министър Красен Кралев, съобщи Министерството на спорта в мейл до медиите.

Световни титли по лека атлетика спечелиха варненката Стела Енева в тласкането на гюле (F57), Мустафа Юсеинов в хвърляне на копие (F55) и Ружди Ружди в тласкането на гюле (F55), който постави и рекорд на първенството с резултат 11,81 метра.

„Това е трудът ми с моя екип - треньорът ми, физиотерапевтът и лекарят ми. Не напразно съм имала тези лишения и дисциплина, за да мога да се подготвя и да покажа себе си", каза Енева, цитирана от вестник Черно море.

Златото на Енева и Ружди им донесоха директни квоти за Параолимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016. Стела Енева спечели още сребърен медал в мятането на диск, а Дечко Овчаров - бронзов в същата дисциплина.

Даниела Тодорова завоюва две бронзови отличия в хвърлянето на копие (F56) и тласкането на гюле (F55).

Само 4 сантиметра не достигнаха на Радослав Златанов, за да се окичи с медал в скока на дължина (Т13) и с резултат от 6,61 метра зае четвъртото място.

С подобрени лични резултати на гюле и хвърлянето на копие младата ни надежда Георги Киряков зае съответно десето и девето място в класирането.

Доайенът сред параатлетите ни Иванка Колева е с осмо място в тласкането на гюле (F57) и девето в мятането на диск.

/Снимки: Министерство на спорта/