fallback

Британски хроники: Човекът, който уби Шерлок Холмс

Истината зад решението на сър Артър Конан Дойл да убие емблематичния си герой

27.07.2017 | 17:14 Автор: Константина Маркова

С несекващото създаване на филми и сериали за Шерлок Холмс през годините, този художествен персонаж никога не е бил по-популярен. Но знаем ли достатъчно за сър Артър Конан Дойл, чийто живот на моменти изглежда толкова мрачен и мистериозен, колкото животът на детектива, създаден от него?

Това разкрива филмът, част от поредицата на Bulgaria ON AIR „Британски хроники“. Историята зад създаването на този викториански феномен е едновременно мистична и обезпокоителна. Филмът отвежда зрителите на пътешествие както по улиците на Лондон от миналото, така и в Единбург, където живее малкият Конан Дойл заедно с онези, които оказват мрачно влияние върху него.

С драматични визуализации, коментари от водещи експерти и изледователи на феномена Шерлок Холмс, имена от литературата, както и доказателства от медицинската общност, загадката Шерлок Холмс се разплита и истината започва да излиза наяве. Филмът изследва интригуващия свят на Конан Дойл и открива истината зад решението му да "убие" мъжа, който доминира живота му.

 

 

fallback
Още от Филми и сериали
fallback