Какво предстои в "Полицейски войни" в седмицата 12 - 16 юни

На 14 юни започва VI сезон на сериала

11.06.2017 | 10:00 Редактор: Константина Маркова
Какво предстои в

В поредица от четири серии действието поднася само нови неприятности за Шилов. Арестуван е неговият сътрудник, Олег Воловец. Подхвърлени са наркотици, в сейфа му е открит хероин и всичко това води единствено до съмнението, че нещата са нагласени. Но разследването се насочва и към други негови подчинени. На кого служи това изфабрикувано обвинение? Тепръва трябва да бъде разплетен сложният възел. 

В сряда, 14 юни започва шести сезон на "Полицейски войни". В новите серии следователите от отдел "Убийства" на милицията в Петербург продължават да се борят не само с най-големите престъпници на града, но и с врага отвътре, корумпираните ченгета. Те се оказват и по-голямата злина от закоравелите представители на подземния свят. Шести сезон носи и промени в личния живот на Шилов. Легендата в милицията научава съвсем наскоро, че има дъщеря на име Женя и ще трябва да се погрижи и за нея. Но за Шилов бащинските и професионалните ангажименти са равнопоставени, особено когато Женя е потенциална мишена на престъпния свят.

В основата на сюжета на шести сезон са залегнали действителни случаи. Ето какво споделя сценариста Максим Есаулов:

"През половината си живот съм работил в милицията. Нямаше нужда да "си смуча сюжета от пръстите", аз съм го видял със собствените си очи. Всекидневната оперативна работа те сблъсква с такива сюжети, на които би завидял и самия Тарантино. За нас работата в милицията беше сбъднатата ни детска мечта за приключения. Сега ни убеждават, че няма оперативни служители като Шилов и неговите колеги, но аз ги описах такива, с каквито съм работил рамо до рамо дълги години. Ние бяхме и сме такива!"

И още от Максим Есаулов: „Моето кредо е: в киното може и трябва да има художествена измислица, но трябва да се съблюдава едно правило – това не се е случило, но е напълно възможно да се случи”

По време на снимките, звездата Александър Устюгов не наизустява текста си, а само прочита сценария на епизода, който предстои да бъде заснет. Той признава: „Паметта ми за текстове е много краткосрочна. Уча репликите преди снимките и веднага след като чуя "Стоп!" и „Заснето!” ги забравям. И ако трябва нещо да се презаснеме, борбата ми с бумагите започва отново. Опитвам се да не помня ненужно количество информация. Понякога има текстове по 60 страници и ако трябва да помня и пазя всичко в главата си, ще настане пълна каша. А аз имам една такава... оперативна памет.”