fallback

Каракачанов покани министъра на икономиката на дебат за шистовия газ

Заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки обяви кандидатурата си за кмет на София.

17.08.2011 | 11:23

Красимир Каракачанов покани икономическия министър Трайчо Трайков на публична дискусия относно проучванията за шистов газ у нас. По думите на Каракачанов в дискусията трябва да участват най-вече специалисти и представители на граждански организации, защото в момента има опити за елементарна политизация по вина на левицата.

Каракачанов даде нарочна пресконференция във Варна заедно със заместника си Костадин Костадинов.

По-късно през деня другият заместник-председател на ВМРО, Ангел Джамбазки, обяви кандидатурата си за кмет на София. Това стана след като той направи отчет на дейността си като общински съветник. ВМРО ще участва и със самостоятелна листа за общински съветници в столицата. 

Според Каракчанов управляващите от ГЕРБ и фирмата, която ще проучва за шистов газ, спешно дължат информация на гражданите. Дискусията за шистовия газ започна след като общинските съветници от ВМРО в Нови пазар и Шумен дадоха специален брифинг преди месец и половина за потенциалните опасноти от проекта. След това общинският съвет в Нови пазар наложи мораториум върху проучванията и започна действия в административния съд.  

„В България да купуваш газ от Русия се разбира като зависимост, а да купуваш от САЩ – като независимост“, обобщи Каракачанов. Заместникът му Костадин Костадинов пък допълни, че темата не трябва да става заложник на филофобия. Тя е икономическа и екологична – а именно икономистите и еколозите засега говорят най-малко по темата, отбеляза още Костадинов.

Костадин Костадинов поиска нов одит на електроразпределителните дружества у нас. Той коментира и евентуалната си кандидатура за кмет на Варна. Костадинов не скри, че името му е сред най-обсъжданите след постигнатото споразумение за единодействие на ВМРО и „Новото време” във Варна. Заместник-председателят на ВМРО обаче заяви, че текат преговори с още политически сили и сигурност относно кандидатурата ще има след тях

fallback
Още от Ако сте пропуснали
fallback