fallback

Рекорден брой компании се борят за Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ

Събитието се провежда с медийната подкрепа на "България он ер"

12.02.2014 | 16:07

11-тото издание на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) – най-очакваното събитие в календара на Форума, привлече рекордно висок брой участници. 56 компании от цялата страна се включиха в престижния конкурс за корпоративна социална отговорност (КСО). Победителите ще станат известни на официална церемония на 25 февруари 2014 г. в София Хотел Балкан.

 

Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите по традиция отличават социалните дейности на компаниите. Тази година състезанието отбеляза рекорд в 11-годишната си история – за отличията се състезават 56 компании. За сравнение, 43 компании участваха през 2012 г., а през 2013 г. броят им бе 50. Стабилната тенденция за ръст на участниците е ясен знак както за доверието към БФБЛ в мисията да популяризира ценностите на корпоративната социална отговорност и да насърчава бизнеса в България да развива активна социална политика, така и за желанието на компаниите да провеждат своите програми и политики в полза на обществото въпреки икономическите трудности, пред които са изправени.

 В конкурса се включиха малки и големи компании, както български, така и международни, с разнородни сфери на дейност. Повечето от тях са базирани в София, но има и кандидати от Русе и Варна, докато дейността на друга част е съсредоточена в определени региони, включително в малки населени места. Представителността е налице в още едно отношение – половината от участниците са членове на БФБЛ, останалите са компании, които не членуват във Форума. Всички те подадоха общо 70 проекта, реализирани през 2013 г.

Фирмите и организациите мерят сили в следните шест категории: „Инвеститор в обществото”, „Инвеститор в околната среда”, „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд”, „Инвеститор в знанието”, „Маркетинг, свързан с кауза” и „Цялостна КСО политика на малко и средно предприятие”. Един от всички номинирани проекти ще получи и специалната награда „Енгейдж” за участие и принос на служителите към КСО, като носителят й се определя от Международния форум на бизнес лидерите (Великобритания).

 Тази година отново най-оспорвана е категорията „Инвеститор в знанието”, където кандидатстват 22 проекта. Силната конкуренция тук доказва още веднъж, че бизнесът припознава като своя дългосрочна отговорност необходимостта от целенасочени усилия за подобряване на образователната система. По традиция значителен е и броят на кандидатурите за „Инвеститор в обществото”, където са получени 21 номинации – сигурна индикация, че компаниите имат волята да инвестират в общественополезни каузи дори и в трудни икономически времена. Двойно повече от предходната година – общо 4, са претендентите за отличието „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие”, напълно в подкрепа на тезата, че отговорното поведение не е привилегия единствено на големите компании. 9 проекта са номинирани за приза „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд”, а за “Маркетинг, свързан с кауза” и за „Инвеститор в околната среда” се конкурират по 7 проекта.

Финалистите и победителите ще станат известни по време на тържествената церемония по награждаването на 25 февруари 2014 г. от 18,30 ч. в зала „Роял” на София Хотел Балкан. Престижното събитие по традиция привлича многобройни гости, сред които бизнес лидери на български и международни компании, представители на правителството, дипломати, общественици и медии. За повече информация  www.bblf.bg.

 

 

 

fallback
Още от Ако сте пропуснали
fallback