Нова порция самолети, летища и иновации в ефира на България он ер

Водещ на Авиошоу 2 е журналистът Александър Богоявленски.

20.12.2013 | 12:02
Нова порция самолети, летища и иновации в ефира на България он ер

В края 2013г. България он ер представя втората част от поредицата Авиошоу - новини и тенденции от авиоиндустрията - технологии, летища, специалисти, перспективи. Новите епизоди включват събитията на авиошоуто в Дубай през ноември, както и коментари на представители на български компании за развитието на сектора. Големите поръчки на близкоизточните компании и перспективите пред нискобюджетните превозвачи - от коментаторите на Bloomberg TV.

Водещ на Авиошоу 2 е журналистът Александър Богоявленски. Режисьор е Стефан Милов. Продуцент на поредицата е Силвия Грозева.

 

Гледайте в понеделник, 23 декември, от 10.00 часа, интервюто със Светослав Станулов, председател на Асоциацията на българските авиокомпании. Той анализира събитията за българската гражданска авиация през 2013 и перспективите през 2014: компании, алианси, флот, летища.

 

Във вторник, 24 декември, от 10.00 часа - Христо Щерионов, изп. директор на летище София ще разкаже за резултатите на компанията, перспективите на летището в регионален план, както и за новите оператори и планове за 2014 - управление, подобрения, такси, концесии.

 

В сряда, 25 декеври, от 10.00 часа - Интервю с кап. Питър Лавринов, главен пилот Документация на авиокомпания България ер.

 

В четвъртък, 26 декемри, от 10.00 часа -  Авиошоу ще представи перспективите за Boeing след авиошоуто в Дубай - коментар на директора Джеймз Макнърни.  Какво се случва с нискобюджетните превозвачи в Близкия Изток? Коментар на Джон Стрикланд от JLS Consulting, от авиошоуто в Дубай, ноември 2013. Коментар на шейх Ахмет Бин Саид Ал Мактум, председател на борда на Emirates и на Тим Кларк, гл. изпълнителен директор на Emirates  от авиошоуто в Дубай, ноември 2013. Коментар на Фил Сеймор, президент на International Bureau of Aviation за конкуренцията в сектора от авиошоуто в Дубай, ноември 2013. Най-скъпият, най-бързият и най-големият частен самолет на света, показан на 12-ото изложение на авиошоуто в пустинята, Дубай, ноември 2013.

 

В петък, 27 декември, от 10.00 часа – поредицата ще прадстави интервю с капитан Янко Георгиев, изпълнителен директор на националния превозвач България ер.

 

Зрителите на България он ер могат ще могат да гледат изданията на поредицата и от 18.00 часа.