"Гордея се с труда на моите родители" ще стартира на 1 ноември

Медийна група "България он ер" е сред пилотните компании участващи в инициативата.

29.10.2013 | 14:32

В Деня на народните будители 12 български компании, с общо над 8 500 служители, ще отворят вратите си за децата и със специално разработени програми и игри  ще им покажат защо трудът на родителите им е важен. Проектът е идея на българската мрежа на Глобалния договор на ООН и запознава децата с професията на техните родители.

Необходимостта младите хора навреме да се ориентират в света на все по-неясните професии е в основата на инициативата. Другата основна цел е да се покаже на децата, че трудът е потребност и ценност, че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо каква професия упражнява.

На 1 ноември 2013 година инициативата пилотно ще се проведе в компаниите: Медийна група "България он ер",Овергаз Инк. АД, Контур Глобал Марица Изток 3 АД, ТехноЛогика ЕАД, Асарел Медет АД, Делойт България ЕООД, както и Аурубис България АД, Пиреос банк България АД, Мтел АД, Адвокатска кантора „Доковска, Атанасов и съдружници”, Огняново-К АД и СИ банк АД.

Плановете на Българската мрежа на Глобалния договор са инициативата да бъде ежегодна и да обхване бизнеса в цялата страна. 

ЗА ОРГАНИЗАТОРИТЕ

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН е основана през септември 2010 година от 20 водещи компании и организации, членове на Глобалния договор на ООН, които обединяват своите усилия в прилагането и разпространението на обществено отговорни практики. Сдружението координира локалната мрежа на ГД на ООН в България, която включва повече от 140 търговци, граждански обединения и академични институции от цялата страна. Чрез лидерството на своите членове организацията си поставя за цел да утвърждава обществено-отговорно поведение сред българското общество и съдейства за балансиране на трите стълба на устойчивото развитие – икономически растеж, развитие на обществото и защита на околната среда.  Днес компаниите изпълняват три дългосрочни програми: 1/       Бизнес ценности; 2/ Образование и кариерно развитие; и 3/ Стил на живот.

Инициативна група: Състои се от носителите на идеята на проекта компании-членки на Българската мрежа: Контур Глобал Марица Изток 3 АД, Овергаз Инк. АД и ТехноЛогика ЕАД, както и Фондация “Помощ за благотворителността в България”, която помага на социално отговорни компании да създават и осъществяват програми, насочени към общностите, клиентите и служителите.