fallback

София е домакин на Първата Балканско-черноморска клъстерна конференция

Медийна група "България он ер" е партньор на събитието.

28.10.2013 | 15:34

На 31.10-01.11.2013 г. София ще бъде домакин на единствената по рода си Балканско-черноморска клъстерна конференция „Дни на клъстерите 2013 г.”, която ще се състои в Best Western Hotel Expo. Организатори на събитието са Асоциацията на бизнес клъстерите в България (АБК) и „Клъстер Хаус”, Ниш, Сърбия – сръбска платформа за клъстерно развитие.

Цел на конференцията е да провокира обществения интерес и да представи клъстерите като двигател на икономически растеж, разкривайки проблемите и успешните клъстерни модели, както и перспективите за развитие на малките и средните предприятия обединени чрез клъстерните организации.

Очаква се конференцията да привлече повече от 150 международни участници – клъстерни мениджъри и координатори, клъстерни инициативи от следните сектори: информационни и комуникационни технологии, автомобилостроене  и електромобили, здравен туризъм, добивна и преработвателна промишленост, морска индустрия, микроелектроника и индустриални електронни системи, творчески индустрии като реклама, архитектура, дизайн, медии, мода, музика, кино и др., дърводобив, селско стопанство.

Гости на конференцията ще бъдат представители на Държавните администрации на Сърбия и България, на ЕК и Европейските институции, имащи отношение към бизнеса и клъстерите, както и на академичните среди.

Събитието ще премине под патронажа на Президента на Република България – г-н Росен Плевнелиев и със съдействието на Министерството на икономиката и енергетиката. Конференцията е включена и в официалния събитиен календар на TCI – най-голямата глобална мрежа за развитие на конкурентоспособност, клъстери и иновации.

Партньори на Балканско-черноморската конференция са: ИАНМСП, Telish Winery, Sofia Tech Park, EEN България, Eleven,  Сръбската камара за търговия и индустрия, Министерство на финансите на икономиката на Р Сърбия, Съвета за клъстери, Белград, Сърбия.

Медийни партньори на събитието са:Медийна група  Bulgaria On Air и Capital.bg

fallback
Още от Ако сте пропуснали
fallback