Остава седмица до големия финал на "Кмет на годината"

Телевизия "България он ер" е медиен партньор на конкурсната надпревара.

03.10.2013 | 13:35
Остава седмица до големия финал на

Остават броени дни до големия финал на конкурса "Кмет на годината". Над 50 хиляди вече дадоха своя глас в подкрепа на най-успешния според тях градоначалник измежду всички 264 управници на общини. Онлайн гласуването продължава до 9 октомври на сайта - konkurs.kmeta.bg.

На 14 октомври ще бъдат наградени първите победителите в конкурса "Кмет на годината", който се организира от портала на българските общини Kmeta.bg.

Финалисти ще бъдат излъчени в следните категории:

- Успешно привличане на инвестиции
- Успешно усвояване на евросредства
- Благоустрояване на градска среда
- Развитие на туризма
- Осигуряване на съвременни условия за отглеждане на деца
- Опазване на природата
- Поддържане и развитие на спорта в града
- Кмет на гражданите*
- Кмет на годината

В гласуването в категорията "Кмет на гражданите" могат да се включат всички читатели на Kmeta.bg. Победителите в останалите категории избират самите кметове, които вече са получили персонални име и парола, за да гласуват онлайн в платформата на конкурса.

Инициатива има за цел да популяризира добрите практики на общините, да посочи успешните градоначалници, чиято работа дава положителен ефект върху развитието на градове и подобрява условията за живот в тях. Награждаването на "Кмет на годината" ще се проведе по време на годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България на 14 октомври, от 20 часа в курортен комплекс "Албена".

Телевизия "България он ер" е медиен партньор на събитието.