„Ролята на България става все по-голяма“, твърди Марвин Лиао, интернет експерт и бивш търговски директор на Yahoo!

Специалното интервю ще можете да видите по телевизия България он ер на 30 юли.

29.07.2013 | 14:37
„Ролята на България става все по-голяма“, твърди Марвин Лиао, интернет експерт и бивш търговски директор на Yahoo!

„Едно от малкото позитивни наследства от времето на Желязната завеса е, че тогава имаше сериозен акцент върху образованието в областта на технологиите, науката и математиката. Затова в България потенциалът е доста солиден. А според мен всяка държава с подобни предпоставки има много добри възможности за бъдещето. В България има много и добри аутсорсинг компании. Това е хубаво начало”, анализира Лиао. В ексклузивното интервю на Делян Петришки от телевизия  България он ер, интернет гуруто коментира ролята на страната ни в IT бизнеса, защо кризата не засегна силно този бизнес , говори за  кибернетични войни и кибернетични оръжия, шпионирането и новите технологични хоризонти.

 

Марвин Лиао  е бивш търговски директор на Yahoo! за развиващите се пазари. Днес е в борда на няколко световни компании в областта на интернет рекламата и технологиите. Съветник е на Nielsen Innovation Labs, а също и ментор на различни startup ускорители по цял свят, включително Eleven в България.

 

Цялото интервю  ще можете да видите във вторник, 30.07.2013 г. в рубриката „Цитат на деня“, както и в интернет на www.bgonair.bg