БДВО връчи наградите на конкурса PR Приз

България он ер бе медиен партньор на събитието.

31.05.2013 | 09:32
БДВО връчи наградите на конкурса PR Приз

На специална церемония БДВО обяви победителите в тринадесетото издание на най-представителния конкурс в сферата на комуникациите у нас – PR Приз. И тази година той предизвика сериозен интерес от страна на компании, PR агенции и неправителствени организации – кандидатстващите проекти бяха 54, които се бориха за първи места в 12 категории. Водещи на церемонията бяха Доника Ризова и Пламен Пеев.

БДВО за пореден път събра представители на PR общността в България, за да Даде заслужена оценка на работата на комуникационните специалисти от изминалата година. Към победителите в конкурса, партньорите на БДВО връчиха и три специални награди – на КРИБ за корпоративна PR кампания, на Зеленият кръг на списание „Мениджър” за проект, насочен към подобряване на градската среда и на Майкрософт за PR на студентски проект.

Най-успешните комуникационни проекти бяха отличени от осемчленното жури от български и чуждестранни експерти: Роналд Минчеф, Президент на Edelman Бразилия; проф. Ричард Лавничак, Ръководител катедра Връзки с обществеността в Икономически университет – Познан; д-р Александър Христов, Председател на БДВО; Марина Ханджиева, Директор на Perceptica; Мария Шишкова, Председател на УС на БФБЛ; Стефан Серезлиев, Председател на БААК; Анна Кошничарова, PR & Citizenship мениджър на Майкрософт България и Веселина Кавръкова, Програмен ръководител във WWF.

И тази година БДВО бе домакин на единствения по рода си у нас PR фестивал. Посветен на актуалната тема „Политика чрез комуникации“, фестивалът събра редица PR експерти, представители на бизнеса, медийния и политически елит в България, както и някои от най-добрите специалисти в областта на политическите комуникации. Специален гост на фестивала бе Ронал Минчеф, Президент на Edelman Бразилия, чиято лекция, посветена на темата Доверието – основа за успешна навигация през рискове и кризи бе изключително интересна за родните PR експерти.

В рамките на Седми PR Фестивал за втора поредна година се проведе и реалити форматът Mtel PR Challenge Contest за студенти. Състезанието отличи студента, справил се най-добре с поставената задача от мобилния оператор, а победител е Евелина Николова, студент в УНСС.

PR Приз 2013 и седмият PR Фестивал в България се осъществяват с подкрепата на Mtel и на Perceprica. Медийни партньори на събитията са Bulgaria On Air,БНТ, сп. „Мениджър”, БТА, Jobs.bg, Economy.bg, b2b Media, Prnew.info, EVENTS.bg, Marketing360.bg, Васи ли?!, PR@Festivals, moitePari.bg, Newmedia21.eu и AvantX Technologies.