fallback

„Фондация за прозрачни регламенти“ отличи най-прозрачните общини и областни администрации

Медийна група Bulgaria ON AIR беше съорганизатор на събитието.

16.05.2013 | 15:14

"Фондация за прозрачни регламенти” връчи за пета поредна година награди за  прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации. Отличията за 2012 бяха раздадени на специална церемония  в „Метрополитън Хотел, София».

Областната администрация на Русе получи приза в категория „Най-прозрачна областна администрация”. За втора поредна година Общинската администрация на Добрич взе статуетка за „Най-прозрачна общинска администрация”. Втора поредна статуетка, но в категорията "Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” взе и Областната администрация на Бургас.

Общинската администрация на Троян беше отличена в категория „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията”.

Победителите бяха определени от специална комисия.

Мнението на гражданите стана ясно след гласуване на интернет страницата на Фондация за прозрачни регламенти” (www.ftr-bg.org). Гласуването определи носителите на приза в категориите за най-добра практика на партньорство с гражданското общество.

РЕЗУЛТАТИ

 

"Най-прозрачна областна администрация" за 2012

 

 

Категория „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структури на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията”:

  •     Областна администрация Бургас – практика „Да чуем младото поколение, то има какво да ни каже за безопасното движение по пътищата” - 662 гласа;
  •     Областна администрация Смолян – практика „Хората в администрацията-ключ към европейско сътрудничество” - 137 гласа;
  •     Областна администрация Варна – практика „Roma source– споделяне на разбирането за права и гражданство в Европа - 85 гласа;
  •     Областна администрация Софийска област – практика „Реализация на проекти на Областна администрация на Софийска област с неправителствени организации с цел – политики за постигане на прозрачност и устойчиво регионално развитие” - 82 гласа.
  •     Областна администрация Велико Търново – практика „За осигуряване на по-добра защита на децата от насилие” – 79 гласа;
  •     Областна администрация Перник – практика „Областен общински съвет” - 59 гласа;
  •     Областна администрация Разград – „Стратегията за развитието на социалните услуги в Област Разград (2011 – 2015 г.)” - 14 гласа.

Категория „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структури на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията”:

  •     Общинска администрация Троян – практика „Засилване на местното самоуправление и развитие на гражданското общество” - 314 гласа;
  •     Общинска администрация Кърджали – практика „Консултативен съвет по туризъм” ” – 47 гласа;
  •     Общинска администрация Столична община – практика „Съвет по безопасност на движението на децата в София” - 33 гласа;
  •     Общинска администрация Белоградчик – практика „Клубове на пенсионерите и инвалидите” – 23 гласа;
  •     Общинска администрация Павликени – практика „Конкурс „Заедно правим Павликени по-цветно” – 21 гласа;
  •     Общинска администрация Димитровград – практика „За приветлива градска среда” – 4 гласа.

Спонсори на престижната церемония са ЧЕЗ България, ПОК "Доверие" и Институт за управление на програми и проекти. Събитието е с медийната подкрепа на БНТ и БНР.

fallback
Още от Ако сте пропуснали
fallback