fallback

Bulgaria ON AIR ще излъчи военния парад на Червения площад

Станете част от най-пищното военно представление в Русия тази вечер от 21.00 часа.

09.05.2013 | 11:15

Днес от 21.00 телевизия Bulgaria ON AIR ще излъчи целия военен парад на Червения площад в Москва, по случай 68-ата годишнина от победата във Великата Отечествена война.

За ролята на Русия в съвременния свят, за отношенията й с България и с Европейския съюз, за Деня на Европа, в студиото, за коментар ще бъде бившия ни посланик в Москва, Илиян Василев. Водещ на поредното издание от поредицата на Bulgaria ON AIR, Светът Live е Красимир Лаков.

Зрителите ще видят едно от най-пищните военни представления. В Парада на победата тази година участват над 11 000 войници и офицери от частите и съединенията на въоръжените сили на Русия. Командващ парада е главнокомандващият Сухопътните войски генерал-полковник Владимир Чиркин.

При обхождането на войските от министъра на отбраната военният оркестър, в състава на който има повече от 800 музиканти, изпълнява 6 марша. Парада приема министърът на отбраната генерал Сергей Шойгу. Пищната демонстрация започна в 09.00 часа българско време с тържественото изнасяне на флага на Руската Федерация и на Знамето на победата. На централната трибуна се намират президентът на Русия и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, ветерани от войната, представители на обществени организации, многобройни чуждестранни гости.

fallback
Още от Ако сте пропуснали
fallback