Водещи от Bulgaria ON AIR с практически съвети към студентите по журналистика

Теорията е важна основа за интерпретация на реалността, заяви пред младите медийни експерти от Софийския университет Кузман Илиев.

01.04.2013 | 14:52
Водещи от Bulgaria ON AIR с практически съвети към студентите по журналистика

Водещите на предаването за икономика и финанси Boom & Bust по телевизия и радио Bulgaria ON AIR изнесоха лекция пред  студенти трети курс в специалностите „Журналистика“, „Връзки с обществеността“ и „Книгоиздаване“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Въпросите, които студентите задаваха бяха свързани с инвестициите и финансовия оптимизъм, кризата и рецесията, банките и личните финанси.

Според  Кузман Илиев “в момента много се говори за състоянието на журналистиката, но за икономическата журналистика най-важното е човек да изгради теоретичен гръб. Да има матрица, чрез която интерпретира какво се случва в реалността“.

Освен съвети за професията и информация за икономиката, двамата журналисти дадоха и ценни указания за това  как и в какво е добре да се инвестира днес.

Владимир Сиркаров е убеден, че  „най-актуални са така наречените „комодити“ активи, тъй като стоките като златото, среброто, пшеницата запазват стойността си, защото обезценяването е глобален проблем“.