fallback

Конкурс за Годишен приз за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации

Медийна група "България он ер" е съорганизатор на престижното събитие.

22.03.2013 | 14:09

 

            Наближава крайният срок за кандидатстване на областните и общинските администрации в Годишния конкурс за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации на Фондация за прозрачни регламенти и Медийна група "България он ер".

До 31.03.2013 г. областните и общинските администрации имат възможност да подадат своите кандидатури за участие в Конкурса и да покажат пред гражданите и бизнеса, че през 2012 г., следвайки принципите за добро управление са изпълнявали своята дейност за повишаване на прозрачността и качеството на административното обслужване.

За пета поредна година Фондация за прозрачни регламенти ще връчи наградите за Годишен приз за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации.

            Целта на наградата е да повиши прозрачността и качеството на административното обслужване, както и да стимулира отчетността на администрациите пред гражданите и бизнеса. Призът представлява бронзова статуетка, която се връчва в четири категории:

  • Най-прозрачна областна администрация;
  • Най-прозрачна общинска администрация;
  • Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията;
  • Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията.

Спечелването на приз за прозрачност ще повиши общественото доверие в работата на областните и общинските администрации, а наличието на ясни и прозрачни правила е предпоставка за привличане на инвестиции в региона и успешни публично-частни партньорства.

Пакетът документи може да бъде изтеглен от сайта на Фондацията – www.ftr-bg.org, а попълнените формуляри, както и подкрепящите ги документи, се изпращат само по електронен път на адреса на Фондацията: office@ftr-bg.org.

Срокът за подаване на кандидатурите е от 01.02.2013 г. до 31.03.2013 г.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 16 май 2013 г.

fallback
Още от Ако сте пропуснали
fallback