Над 150 гости и официални лица взеха участие в Благотворителния бал за борба с рака на гърдата

Събитието е част от националната кампания „Ангели срещу рака на гърдата“. Телевизия Bulgaria ON AIR е медиен партньор.

01.02.2013 | 10:03
Над 150 гости и официални лица взеха участие  в Благотворителния бал за борба с рака на гърдата

Членове на Business Lady и Клуба на жените предприемачи и мениджъри в България наддаваха за картини на български автори по време на благотворителен бал в помощ на жените, оперирани от рак на гърдата. Инициативата се състоя на 31 януари в хотел „Шератон“. Телевизия Bulgaria ON AIR е медиен партньор на събитието.

Целта на събитието бе набирането на средства за закупуването на импланти за дами, претърпели хирургическа интервенция от карцином на гърдата. На официалната вечеря под надслов „Да променим нечий живот” присъстваха над 150 гости и официални лица, които събраха за благотворителната кауза над 12 000 лева.

Благотворителният бал е част от националната кампания „Ангели срещу рака на гърдата“. Събраните средства ще бъдат похарчени за закупуването на импланти, както и за покриването на разходи по операции на жени, станали жертви на коварното раково заболяване.

От клуб Business Lady и Клубът на жените предприемачи се надяват това да се превърне в традиция, защото годишно у нас се регистрират около 4000 нови заболели от рак на гърдата .

По време на събитието сертификати за почетно членство в Business Lady Club получиха Виолина Маринова, изп. директор на Банка ДСК, Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители и Марияна Печеян, председател на Клуба на жените предприемачи и мениджъри в България.

Националната кампания „Ангели срещу рака на гърдата”, стартирана от клуб и списание Business Lady цели да предпази жените, които са здрави, да насърчи жените, които се страхуват да отидат на профилактичен преглед, да подкрепи жените, които вече живеят с диагнозата. Закупуването на импланти и осигуряването на безплатното им поставяне е от изключителна важност за всяка една жена, станала жертва на коварното раково заболяване. Чрез поставяне на протеза/ имплант непосредствено след отстраняването на едната гърда, ние не само ще подпомогнем оперираните от рак жени да преодолеят по-бързо физическата и психическа травма, но и ще се включим пряко в борбата за нормален живот, който всеки един човек заслужава.