fallback

Bulgaria On Air с нова престижна награда от Българската фондова борса

За втора поредна година Българската фондова борса отличи телевизия Bulgaria On Air за най-правдиво и професионално отразяване на капиталовия пазар.

10.01.2013 | 13:02

От името на телевизия Bulgaria ON AIR наградата получи Таня Кръстева, водещ на икономическото предаване Investbook. Призът връчи Димана Ранкова, съветник на президента по финансовите въпроси.

С тази награда доказхме,че телевизията отново оправда доверието на инвестиционнната общност,което ни бе гласувано през 2012 година  и се надяваме да продължим да поддържаме високо ниво на професионализъм, сподели след награждаването Таня Кръстева.

През 2012 г. борсата е постигнала оборот от 864 млн. лв., което е с 21% повече от 2011 г. Големият скок се дължи основно на приватизацията на държавните дялове на енергоразпределителните дружества, съобщи изпълнителният директор на БФБ Васил Големански. По думите му през изминалата година на регулирания пазар са се сключили около 69 хил. сделки, което е с 37% по-малко от 2011 г., но сделките са нараснали значително като обем.

През 2012 г. лидер сред посредниците, сключили най-много сделки, е „Карол” – 25 287, или над 18% от общия брой сделки. На второ място е „БенчМарк Финанс” с 14 804 сделки, а на трето остана „Елана Трейдинг” с 14 620 сделки.

За реализиран най-голям оборот през 2012 г. плакет получи Корпоративна търговска банка. През миналата година банката е с оборот от малко над 340 млн. лв., което представлява 19,68% от общия оборот на БФБ. Централна кооперативна банка се нареди в челната тройка с оборот от 187 млн. лв.

Телевизия Bulgaria On Air е информационна с фокус върху икономическите и финансовите новини и коментари, динамична с емисии на всеки час, обективна, интерактивна, не спестява въпроси и работи за национално значими каузи.Тя е предпочитан източник на информация, прогнози и анализи за бизнеса и икономиката.

fallback
Още от Ако сте пропуснали
fallback