Глобалното затопляне-факт или мистификация?

Експертен диалог по темата очаквайте в понеделник-26 ноември, в часовете между 16.00 и 18.00 по телевизия и радио Bulgaria ON AIR.

23.11.2012 | 17:16
Глобалното затопляне-факт или мистификация?
  • Задушава ли индустрията климата или напротив?
  • Как решенията на правителствата, бизнеса, природозащитните организации и науката търсят решения за справяне с глобалното затопляне?


Коментари по темата гледайте в извънредното студио на живо на 26 ноември, понеделник, от 16.00 до 18.00 часа с водещ Калин Манолов и неговите гости:

 

  • доц. Боян Киров* от Института за космически изследвания към  БАН,
  • проф. Костадин Ганев**, професор в БАН
  • и Красимир Лаков, редактор в Bulgaria ON AIR.


*Доц. д-р Боян Киров е завършил физика в гр. Милано, Италия. Работи в Института по космически изследвания и технологии към БАН. Той е специалист в областта на слънчевата физика и слънчево земните въздействия. Наред с това се занимава със създаване на прибори за космически апарати и интерпретация на данните от тях.


**Костадин Ганев е професор в секция „Физика на атмосферата” в БАН. Той е специалист в областта на мезомащабната атмосферна динамика, динамиката на „планетарния граничен слой“, преноса на замърсяване в атмосферата и изучаване качеството на въздуха. Проф. Ганев разработва регулаторни методики и извършва експертна дейност в областта на контрола и управлението на качеството на въздуха.

Задайте вашите въпроси по темата на страницата ни във Facebook.