Дни на Италианското образование. Study in Italy.

Телевизия "България он ер" ще излъчи през уикенда репортажи посветени на образованието в чужбина.

10.10.2012 | 17:30 Редактор: Мариета Иванова
Дни на Италианското образование. Study in Italy.

Първото специализирано изложение “Дни на Италианското образование. Study in Italy” ще се проведе на 13 и 14 октомври от 10.00 до 18.00 ч. в Интерпред София и на 15 октомври в хотел “Тримонциум” от 11 до 18.00 ч. в Пловдив.

Изложението ще събере на едно място шест от най-добрите държавни и частни италиански университети с програми на английски и италиански език, за да ги срещне с

български студенти, които желаят да продължат своето образование в Италия. Събитието сепровежда под патронажа на Италианския културен институт в България и Асоциацията наиталианските предприемачи в България - Конфиндустрия България.

В Дните на Италианското образование ще има програма със специални презентации на 4 от най-големите университети в страната - University of Rome Tor Vergata, Politecnico di Milano, Universita Cattolica del Sacro Cuore и Istituto Europeo di Design.

На изложението ще присъстват и University of Milan и John Cabot University. Участниците ще имат възможност да се срещнат и разговарят с техни представители. Посетителите на изложението ще могат да се запознаят със специалности в областта на инженерните науки, архитектурата, правото, медицината, бизнеса,хуманитарните науки, модата, дизайна, комуникациите.

Организатор на събитието е агенция Skylines, която е с дългогодишен опит в посредничеството между студентите и университетите и е най-активната агенция в работата с университети в Италия.