Green HR Forum - за социално отговорните практики и прилагането на „зелени” политики

„Не е достатъчно да се опитваме да правим нещата по-добре, а да започнем да правим по-добри неща.” Mark Shayler.

03.10.2012 | 14:26
Green HR Forum - за социално отговорните практики и прилагането на „зелени” политики

Green HR Forum ще се проведе на 24 октомври в Sofia Airport Center. Целта на форума е да запознае мениджърите на компаниите с иновативни и нестандартни начини за създаване и развиване на „зелени“ политики и устойчива комуникация в корпоратвната среда.

 

Сред лекторите на събитието ще бъдат: Катрин Барбър-Шарже д'афер на дипломатическта мисия на Кралство Великобритания в София, Марина Стефанова - изпълнителен дриектор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, Зорница Янчева - Country HR Manager на Hewlett Packard в България, Пeтър Горялов –председател на международната коуч федерация и още специалисти и експерти в области като Green HR, устойчиви комуникации и иновации.

 

Лекционната програма ще обхване  важни и съвременни теми като Cauching & Change management, Green HR, Green Employability, социални иновации, Open HR innovation, устойчиви вътрешно и външнокомуникационни практики.

 

„Зелените” политики и инициативи трябва да докоснат служителите и възпитат у тях устойчиви модели на поведение, повишавайки информираността и ангажимента им по въпросите на устойчивото развитие и опазването на околната среда. Това включва интегрирането на различни мерки за по-висока ефективност, по-ниски разходи и по-голяма ангажираност на служителите към фирмата и нейната дългосрочна визия.

Социално отговорните практики и прилагането на „зелени” политики са едни от основните приоритети на компаниите в световен мащаб:

 86% от големите компании имат най-малко един Sustainable and Environmental Manager

 35% от потребителите във всички страни са склонни да харчат повече за "зелени" продукти и предпочитат компаниите, щадящи околната среда

92% от младите професионалисти в световен мащаб са по-склонни да работят за екологично-отговорна компания
3.4 милиона професионалисти в ЕС към 2012г. работят  т.нар. Green jobs

с 324% е нараснал броя на инвестициите в социално и екологично отговорни активи за последните 12 години

 

Съорганизатор на събитието е Go Green Communications, организационен партньор е компанията InnerLook, а официален домакин ще бъде новооткритата и първата по рода си в България бизнес сграда на Sofia Airport Center, където Mobexpert ще се погрижат за атрактивния интериор на събитието.