fallback

Наградата "Най-добър сомелиер на 2012" ще бъде връчена на 3 октомври

Победителят ще представи България на редица световни форуми.

26.09.2012 | 17:28

Най-добрите сомелиери в България ще бъдат наградени на специална церемония, която ще събере на 3 октомври в хотел Кемпински-Зографски ценители на виното и представители на винената индустрия.

За последния етап на конкурса се класираха Живка Тренчева  от ресторант „Пасторан” и Георги Михов – ресторант „Резиденс”, София;  Вихрен Велков, ресторант “Четири сезона”, Пловдив;  Владислав Димитров, ресторант „ Голдън Тюлип”, Варна.

Победителят ще представи България на Европейското състезание през 2013г, както и ще има възможност да се кандидатира за участие на Световния конкурс за "Най-добър сомелиер на света" през 2016 година.

Партньорството на БАС и Катаржина Естейт се изразява в съвместната подготовка на конкурса и обучението на сомелиерите, с цел повишаване на техните познания, умения и насърчаване на изявите им в професионалното им поприще. Общата идея на организаторите е да се повиши културата на винопотреблението и респективно консумацията на вина в страната. Също така и да се ползват уменията на най-добрите сомелиери за промотиране на българските вина в други държави по време на международни конкурси, симпозиуми, изложения и др.

fallback
Още от Ако сте пропуснали
fallback