fallback

Гледайте на живо първия скок от „ръба на Космоса“

Bulgaria ON AIR е единствената българска телевизия, която ще излъчи в реално време първия в историята на човечеството скок от 36 576 метра височина.

27.09.2012 | 17:22

При подходящи метеорологични условия на 8 октомври Феликс Баумгартнер ще скочи от 36 576 метра височина. Bulgaria On Air е единствената българска телевизия, която ще излъчи на живо първия в историята на човечеството скок от стратосферата или от „Ръба на Космоса”.

Феликс Баумгартнер е  човекът, който „полетя” от статуята на Исус Христос в Рио де Жанейро и кулите-близнаци в Куала Лумпур. Зад гърба на Баумгартнер стоят още хиляди свободни скока от уникални височини. Той е  първият пилот, който през 2003 полетя над Ламанша с карбоново крило. Австрийският пилот е на крачка да запише името си до това на Гагарин и Армстронг.

Проекът за първия скок от стратосферата- Red Bull Stratos, се подготвя от години. Основната му цел е да събере ценна информация за безвъздушното пространство, която ще подобри сигурността на полетите и да скъси разстоянието на човека до Космоса.

На 8 октомври Феликс Баумгартнер има уникалния шанс да счупи няколко рекорда- този за свободен височинен скок, за скорост на свободно падане на човек, за скок с най-висока скорост и скок с най-дълга продължителност. Телевизия Bulgaria On Air ще излъчи целия процес на скока на Феликс Баумгартнер. В над 2 часа ефирно време зрителите ни ще станат свидетели на подготовката, качването на пилота с балон на над 36 километра височина, на самия скок, както и на всички коментари и анализи от специалисти, които ще съпътстват събитието. 

Очаквайте всички детайли и подробни материали в ефира на Bulgaria ON AIR още преди 8 октомври. От тях ще научите всичко за този единствен по рода си експеримент – за самия Феликс Баумгартнер, за целия процес на подготовка и тренировка, за екипа, оборудването, физическите предизвикателства, специалния балон и капсула, уникалния скафандър.  Очаквайте още и специални коментари в предаванията на Bulgaria ON AIR от български специалисти за научния ефект от този първи по рода си скок, за постиженията на технологиите и пътищата, които открива той при изучаването на Космоса.

Всичко по темата ще бъде излъчено и в ефира на радио Bulgaria ON AIR и на сайта в рубриката TV/Online.

fallback
Още от Ако сте пропуснали
fallback