fallback

Президентът на FIFA Сеп Блатер е бил хоспитализиран

Причината- нервен срив

11.11.2015 | 17:06 Автор: Мариета Иванова

Президентът на Международната федерация по футобл (FIFA) Йозеф "Сеп" Блатер, отстранен от футболна дейност по решение на комитета по етика за 90 дни, е бил хоспитализиран, предава ТАСС, позовавайки се на AFP. По информация на BBC причина за хоспитализирането е нервен срив. Прогнозите са, че той ще се възстанови напълно, съобщава BBC.

„В момента Блатер е в болницата. Ще бъде изписан в понеделник или вторник“, коментира представител на президента на FIFA.

Той също така е потвърдил появилата се информация за „медицински инцидент“ с Блатер на един  по-ранен етап, след което му е било препоръчано да остане под лекарско наблюдение в продължение на 10 дни.

ТАСС припомня, че на 6 ноември в медиите се появи информация, че Блатер е бил на преглед в болница.

Припомняме, че в края на май 2015 ФБР арестува длъжностни лица от FIFA по обвинения в корупция. Властите в Швейцария информираха, че също провеждат разследване срещу членове на ръководството на FIFA. Близо седмица по-късно стана ясно, че ФБР и прокуратурата в САЩ водят разследване срещу президента на FIFA Сеп Блатер.

 Изборите за наследник на Сеп Блатер на президентския пост на FIFA ще се проведат на 26 февруари 2016, предава Daily News. Блатер, който заемаше управленския пост в продължение на 17 години заяви пред медиите, че няма да се кандидатира отново.

 

fallback
Още от Ако сте пропуснали
fallback